Welkom op thinking outside your borders

Sanne Boerma

Welkom op thinking outside your borders

Laatst bijgewerkt op 7, maart 2021 by Sanne

Hallootjes!

Wat leuk dat je op mijn blog thinking outside your borders bent beland.

Ik zal mij even kort voorstellen:

Sanne, 26 jaar en in het bezit van de nodige kennis van de studies: orthomoleculaire voeding, orthomoleculaire suppletie en voedingsdeskundige, functional medicine coach, medische basiskennis en functional nutrition therapist.

Aangezien je op het gebied van voeding nooit, maar dan ook echt nooit uitgeleerd bent ben ik jaarlijks bezig met van alles en nog wat op mijn kennis uit te breiden.

In het algemeen geldt dat ik op bijna alle mogelijke vragen wel een antwoord en/of mening heb. Echter, ben ik ook maar een mens met een enorme passie voor voeding en een gezonde leefstijl. Dit betekent dat ik een ieder graag wil helpen, maar niet claim dat ik een dokter ben en mensen kan genezen.

Uiteraard is alles vanuit mijn beste intenties en hoop ik dat je met de kennis die ik sinds mijn 20e heb vergaard je een heel eind de juiste weg in kan helpen.

De reden dat ik zo’n enorme passie voor een gezonde leefstijl en voeding heb ontwikkeld is simpelweg omdat ik heel erg ziek ben geweest op mijn 20e. Geen enkele arts kon mijn problemen oplossen, ik geloof dat ik ze allemaal wel zo’n beetje heb gehad.

Ik zat regelmatig op consult bij mijn dokter, en elke keer wist ik het antwoord beter op de vraag dan mijn dokter. De beste vrouw had daadwerkelijk het beste met mij voor, maar heel veel verder dan mij doorverwijzen en een bloedtest of een recept voorschrijven is het helaas nooit mogen komen.

Ook het ziekenhuis verklaarde mij kerngezond na de nodige testen en na de nodige echo’s van het MDL gebied. Mevrouw, u hoeft zich echt helemaal nergens om te maken, ik tref zelden mensen die zo goed uit de test komen.

Inmiddels werden mijn klachten steeds erger, dingen als; een lekkende darm, overbelaste lever, eczeem, chronische vermoeidheid en slijmvliezen die zo ongeveer bijna niet meer bestonden inclusief een hele hoge dosis spierpijn en hormonen die ‘all over the place’ zaten en weer dingen als insuline resistentie in de hand wekte.

Uiteraard kan ik nog wel eventjes doorgaan, het leven werd er in ieder geval niet heel veel comfortabeler op.

Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij een mesoloog. Geheel onbekend, maar met altijd de nieuwsgierigheid om iets nieuws te proberen ben ik er toch heen gegaan. Al na het eerste consult schrok ik mij dood: lichaam compleet uit balans en met name een zwaar overbelaste lever en een aantal tekorten. Ik ben zo’n heilig boontje dat nooit heeft gerookt of heeft gedronken omdat ik als kind en in mijn puberteit letterlijk nooit iets lustte. Uiteraard is dat nooit een goede start geweest voor het opbouwen van een goed immuunsysteem en een goede gezondheid, maar ik wist tenminste wel zeker dat het niet er aan kon liggen dat mijn lever het zwaar te verduren had door overmatig alcoholgebruik.

Vanaf dat moment had ik permanent besloten mijn leven totaal om te gooien. JA dag dadel verslaving! Ik had mij aangepraat dat dadels wel verantwoord waren omdat het natuurlijke suikers waren, en een verslaving had ik eraan. Het was zo erg geworden door mijn magnesium tekort dat ik letterlijk de halve dag aan dadels dacht en er letterlijk voor naar de winkel ging om ze te zoeken.  Uiteraard wel de Medjoul dadels, want de andere dadels hadden nog eens een extra suiker laagje, en daar was ik mij dan juist weer heel bewust van.

En nu, ja nu heb ik een hele goede therapeut in het alternatieve circuit met apparatuur die keer op keer mijn waardes meet. Waar ik toch geweest zou zijn zonder naar mijn lichaam te luisteren.. waarschijnlijk heel erg ver van huis. Diep van binnen vraag ik mij af of ik het er überhaupt levend vanaf had gebracht. Nu maakt mijn huisarts mij wijs dat het lichaam veel kan hebben, maar het is niet voor niks dat de ene persoon die nooit heeft gerookt dood gaat aan longkanker en er kettingrokers zijn die de 90 halen.

Anyway, long story short: na het fixen van mijn meeste problemen ben ik elke dag bezig met de juiste balans te vinden. Daar draait het uiteindelijk om. Inmiddels gelukkig geen lekkende darm meer, maar hormonaal is het nog steeds een puzzel. Dit komt met name door het mega complexe systeem dat het endocriene stelsel is (hormoonstelsel).

Ik wil je graag laten weten, dat het niet uitmaakt in welk stadium van welke chronische ziekte je ook bent. Ik heb wonderbaarlijke verhalen gehoord van mensen met kanker stadium 4 die hun leven 180 graden hebben omgedraaid en zichzelf hebben genezen. Uiteraard hoeft dit niet voor iedereen, en gaan er dagelijks mensen dood aan deze vreselijke ziekte, maar weet dat er hoop is aan het einde van de tunnel als je echt wil.

Ik wens een ieder veel sterkte in zijn eigen heel proces, zowel lichamelijk als geestelijk.

HAPPY HEALING♥

Sanne

Geen reactie's

Geef een reactie

Don`t copy text!