Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, stuur dan een email naar info@thinkingoutsideyourborders.com


Wat zijn de openingstijden?

Kan er ook afgeweken worden van de openingstijden?

Er kunnen uitzonderingen worden gemaakt voor de avonduren indien het echt niet mogelijk is om binnen de openingstijden een consult in te plannen. Het laatste tijdsblok hiervoor is 21.00.

Waarom zijn de prijzen voor een functional medicine consult hoger dan ik gewend ben in NL?

Functional Medicine is een behandel model waarbij er heel erg wordt gekeken naar geschiedenis, testen, onderzoeken, patronen, voeding en leefstijl. U ziet ons vaak 45 of 60 min voor een uurtarief van 125 EUR en hoger. Dit is inderdaad verschillend als men het vergelijkt met een orthomoleculair consult of met homeopathie of Chinese geneeskunde. De reden waarom in deze consulten de kosten laag kunnen blijven is omdat er weinig tot geen voorbereiding in zit. Bij Functional Medicine zitten de uren met name in de voorbereiding en het uitzoeken voor en na het consult. Ons uur tarief is dan ook vaak maar 1/5e of 1/4e van wat de cliënt aan ons lijkt te betalen.

Zijn er nog indirecte kosten / bijkomende kosten voor een consult?

Nee, alle kosten zijn doorberekend in ons uurtarief. Dit is inclusief voorbereidingstijd en onderzoek dat eventueel gedaan dient te worden aan de hand van de klachten die tijdens een consult naar voren komen. Er worden geen extra kosten gerekend voor aanvullend onderzoek, het bestuderen van Pubmed, het uitzoeken van de beste behandeling of meer. Let op: consulten die de tijd overschrijden worden doorberekend op basis van het uurtarief, zodat de wachttijden voor de andere cliënten zo beperkt mogelijk blijven.

Met welke extra kosten dien ik eventueel rekening te houden?

Veel mensen hebben een ontlastingstest en een organische zuren test nodig. Dit is meestal rond de 700 EUR, maar is afhankelijk van het gekozen lab. Indien de problematiek er naar is, is het mogelijk dat er aanvullende testen besteld dienen te worden. De tarieven hiervan zullen tijdens het consult worden besproken.

Hoe betaal ik de lab testen?

Het is mogelijk om de betaling direct te voldoen aan het gekozen lab. Indien dit absoluut niet mogelijk is, dan kan de betaling ook via ons worden voldaan. Hiervoor worden extra administratie kosten doorberekend.

Met welke laboratoria wordt samengewerkt?

Bij Thinking Outside Your Borders is er gekozen om samen te werken met de beste laboratoria wereld wijd. Deze worden geanalyseerd in het lab in Amerika.

Dit betreft de volgende laboratoria: Doctors Data, Genova Diagnostic, Nordic Labs (EU).

Waarom zijn de verzendkosten voor nordic labs zo hoog?

De verzendkosten zijn zo hoog omdat dit de verzending en het ophalen van de test betreft met DHL. DHL komt de test weer ophalen op het door jou aangegeven adres.

Ik denk dat ik niet genoeg tijd heb aan een 45/60 minuten consult, kan ik ook langer komen?

Ja het is mogelijk om met het uren pakket een langer consult in te plannen. Het advies is om niet langer dan 2 uur achter elkaar een consult in te plannen.

Hoe vinden de consulten plaats?

De consulten vinden uitsluitend online (Zoom) of via een telefonisch consult plaats. Check altijd goed de contact gegevens omdat er geen andere manier is om je te bereiken.

Tot wanneer kan ik een consult verplaatsen of kosteloos annuleren?

Afspraken die geannuleerd of gewijzigd worden in de 48 uur van te voren worden niet berekend. Indien je binnen de 48 uur onverhoopt niet kan komen wordt het uurtarief doorberekend.

Wat kan ik verwachten van een functional medicine consult?

Het is niet vergelijkbaar met een andere behandelmethode waarmee je wellicht reeds bekend in Nederland. Het is belangrijk dat je ons zoveel mogelijk informatie geeft zodat wij tot de kern van de problematiek kunnen komen. Hoe meer informatie gedeeld wordt, hoe beter wij de problematiek in kaart kunnen stellen. Het kan voor sommige mensen daarom overkomen of wij alles willen weten. In feite is dat ook zo, maar alleen in het belang van je eigen gezondheid. Via het artikel: Wat kun je verwachten van een Functional Medicine coach, kun je ook een aardig goed idee krijgen van onze werkwijze. Alle consulten zijn privè en worden niet gedeeld met derden tenzij de cliënt daar expliciet toestemming voor heeft gegeven door middel van een schriftelijke bevestiging.

Hoe worden mijn gegevens beveiligd?

Iedere cliënt heeft zijn/haar eigen inlog omgeving in een cliëntenportaal dat voldoet aan de AVG wet-en-regelgeving. Er worden inlog gegevens gestuurd waarop de client alle gegevens kan terugvinden zoals uitslagen, advies en documenten.

Hoelang worden mijn gegevens bewaard en kan ik deze ook laten verwijderen?

Voor de Nederlandse wet dienen therapeuten de gegevens tot en met 15 jaar te bewaren. Hierna mogen deze verwijderd worden. Indien je behandel traject afgelopen is en je wenst de gegevens te verwijderen dan is dit mogelijk door een e-mail te sturen met als onderwerp: verwijdering persoonsgegevens.

Indien je wil stoppen met een traject is het ook mogelijk om te vragen om je gegevens te verwijderen.

Wat zijn de tarieven voor een consult?

De meest actieve prijslijst kan worden gevonden op de diensten pagina.

Ik wil wel een functional medicine consult, maar kan de testen niet veroorloven, is dit mogelijk?

In principe zijn de test mogelijkheden en de gegevens die hieruit voortkomen juist datgene dat Functional Medicine zo geschikt maakt om de meest complexe problemen op te kunnen lossen. Echter, is dit geen verplichting. Wij zullen het altijd adviseren omdat wij dan heel gericht advies en suppletie advies kunnen geven. Echter, is het ook mogelijk om zonder testen gezondheidswinst te behalen.

Is mijn afspraak ook overdraagbaar op iemand anders?

In principe is het mogelijk indien alle gegevens zoals een intake gesprek of uitslagen van een test binnen zijn om dit te ruilen met iemand anders.

Wat moet ik doen als ik een vraag heb?

Je kunt per e-mail contact opnemen via info@thinkingoutsideyourborders.com of via het contact formulier.

Wat moet ik doen als mijn klachten plotseling heel heftig worden?

Het eerste contact punt is altijd de huisarts. Twijfel je of er iets met je aan de hand is, maak dan direct een afspraak.

Wat zijn normale klachten?

Omdat er in een traject vaak veel gecorrigeerd wordt en er vaak ook met een detox wordt gewerkt is het mogelijk dat men zich periodes niet zo lekker voelt. Normaliter gaan deze klachten binnen een paar dagen weer over.

Wat is een herxheimer reactie?

Een herxheimer reactie is typerend op het moment dat er een detox wordt gestart, maar kan ook voorkomen bij het inzetten van suppletie. Vaak gaat dit gepaard met misselijkheid, hoofdpijn, vermoeidheid, weinig energie, geprikkeld, gevoeliger dan normaal, obstipatie of diarree, Het heeft vaak iets weg van een griep. Indien je twijfelt, contacteer dan de huisarts. Deze reactie komt vaak op dag 2 of dag 3 tot stand. Het is handig om een detox te starten op het moment dat men vrij is, of als het weekend er aan komt bijvoobeeld.

Wat moet ik doen als ik niet tegen een bepaald supplement of voedingsstof kan?

Indien je merkt dat er een reactie komt op basis van voeding of suppletie, stop deze dan direct en neem contact op met Thinking Outside Your Borders.

Ik slik medicatie en weet niet of ik de supplementen kan nemen

Medicatie en supplementen kunnen interactie hebben. Het is daarom belangrijk dat wij dit van te voren goed checken. Neem de bijsluiter mee van de medicatie die je gebruikt zodat wij hier aandacht aan kunnen besteden tijdens het consult.

Kan ik ook korting krijgen op mijn consulten?

Nee, het is niet mogelijk om korting te krijgen op het uurtarief. De tarieven zijn expres laag gehouden om het voor iedereen betaalbaar te houden. Wij willen iedereen eerlijk behandelen en trekken daarom geen mensen voor. Er is ruimte om mee te denken voor een alternatieve oplossing voor jouw financiële situatie.

Hoeveel consulten heb ik nodig?

Dit verschilt per persoon. Echter, zullen de meeste mensen rond de 6 consulten uitkomen. Bij complexe problemen of meerdere en diepliggende problematiek dien je rekening te houden met een 1.5 jaar traject,

Wanneer moet ik mijn volgende consult inplannen?

Mijn advies is om elke 6 weken een consult in te plannen. Indien dit verhinderd is kan je het ook na 5 weken of max op 8 weken inplannen.

Heb je ook een wachtlijst?

Doordat Functional Medicine zo gewild is en erg schaars is, zijn de beschikbare plaatsen vaak snel volgeboekt. Het is daarom belangrijk dat je vroegtijdig het vervolgconsult inplant zodat er geen vertraging tijdens het traject wordt opgelopen.

Wanneer moet mijn intake formulier binnen zijn?

Uiterlijk 3 dagen voor de aanvang van het intake gesprek. Indien het intake formulier niet binnen is tijdens de afspraak dan zal dit effect hebben op de kwaliteit van het intake gesprek gezien er dan geen voorbereiding heeft kunnen plaatsvinden en dit tijdens het intake gesprek dient te gebeuren.

Ik heb in het verleden al testen gedaan, moet ik nu weer opnieuw testen?

Dit hangt af van de testen die zijn afgenomen. Neem alle testen mee naar het intake gesprek zodat wij deze kunnen bespreken en kunnen afstemmen welke testen nog handig zijn en welke oude testen nog behulpzaam zijn. Testen die ouder zijn dan 5 jaar hebben meestal geen toegevoegde waarde meer.

Ik ben niet gediagnosticeerd, kan ik dan ook geholpen worden?

Functional Medicine kan iedereen helpen, met en zonder diagnose. Omdat wij geen dokter zijn mogen wij geen diagnose stellen. Onze focus ligt op het herstellen van het lichaam en de klachten zo veel mogelijk te elimineren. Hiervoor hebben wij niet persè een diagnose nodig, maar het is wel fijn als je al een regulier traject hebt gevolgd zodat wij zeker weten dat er geen rode vlaggen zijn of levensbedreigende dingen aan de hand zijn. Ons advies is altijd om bij twijfel de huisarts in te schakelen zodat er niks over het hoofd wordt gezien.

Ik heb een pakket gekocht en wil het niet langer gebruiken, kan ik deze overdragen aan iemand anders?

In principe is het niet mogelijk om een pakket over te dragen op iemand anders, maar het is wel mogelijk om er een no strings attached pakket van te maken die je kunt laten gebruiken door anderen. Hier gaan wij niet in op de privè situatie van de desbetreffende persoon, maar kan er wel advies worden gegeven over bijvoorbeeld diëten, voedingsdagboeken of algemene informatie over een bepaald ziektebeeld.

Ik wil geen client worden maar wel graag een test bestellen, kan dit?

Ja dit is mogelijk. Via de websites van de laboratoria kun je zelf kijken naar welke test je zou willen aanvragen. Er wordt 25 EUR doorberekend voor de administratieve taken voor het bestellen van de test.

Is het mogelijk om mijn geld terug te krijgen als ik een pakket heb aangeschaft?

Nee wij werken met een niet annuleerbare voorwaarde. Dit betekent dat als het pakket is aangeschaft het niet meer mogelijk is om een teruggave te krijgen.

Wanneer vervalt mijn pakket?

  • De 3-consulten bundel is 1 jaar geldig vanaf het moment van aankoop
  • Het 6-uur pakket is 1 jaar geldig vanaf het moment van aankoop
  • Het 10-uur pakket is 2 jaar geldig vanaf het moment van aankoop

No strings attached pakketten

Beschikbaar in 30 en 60 minuten. Deze dienen in een keer opgemaakt te worden en kan niet worden verdeed over meerdere afspraken. Het is wel mogelijk om 10 minuten aan email support te gebruiken en de overige minuten in het consul te besteden.

Ik zit in een andere tijdzone en kom daardoor niet uit met de Nederlandse tijden

Geen probleem, stuur een bericht en wij zoeken samen naar een geschikt tijdstip voor ons beide.

Is de btw inbegrepen in de prijs?

Ja, alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Is is possible to have my consult in English?

Yes, absolutely! All the clients can be helped in either English or Dutch. Please be aware that the supplement recommendations for citizens of the Netherlands will often redirect to Dutch websites. However, we can also order from the UK or the USA.

Don`t copy text!