PH waarden – zuur/basen

Het lichaam verzuurd binnen onze westerse maatschappij zeer gemakkelijk. Dat is ook niet zo vreemd als wij zien wat wij tegenwoordig allemaal binnenkrijgen.

Verzurende stoffen:

urinezuur, azijnzuur, melkzuur, vetzuur, cholesterol, koolzuur, fosforzuur

Basische stoffen:

natriumbicarbonaat, kaliumbicarbonaat, kaliumcarbonaat, natriumhydroxide, kaliumhydroxide, calciumcarbonaat, magnesiumcarbonaat

Niet alleen eten, maar ook sporten verzuurd. Hierom is het nooit aan te raden om heel fanatiek te gaan sporten. 2 à 3 keer per week is een mooie leidraad.

Een verzuurd lichaam heeft een hoog percentage aan urinezuur. Urinezuur staat in direct verband met nierstenen, jicht en  de verzuring van gewrichten en spieren. Mensen met een verzuurd lichaam hebben vaak ook snel last van extreme spierpijn.

Zoals net al zichtbaar was verzuurd urinezuur en staat dit in verband met allerlei welvaartsziektes. Gelukkig kan er ook aan alles aan verzuring worden gedaan. Wetenschappelijk zijn alle claims nog niet bewezen, maar er worden steeds meer verbindingen gelegd dat kanker niet kan groeien in een alkalisch/basisch milieu. Aangezien een groot gedeelte in het westen kampt met kanker of waarbij dit in de familie zit is het erg belangrijk om zo basisch mogelijk te eten.

Echter, is er een verschil tussen de types kanker. Kanker dat in de genen zit, kan hierdoor vaak niet worden voorkomen.

Hoe weet ik of mijn lichaam is verzuurd?

Tegenwoordig is het heel erg makkelijk om te meten of je lichaam verzuurd is door middel van PH-strips. Ook zijn er steeds meer apparaten die de verzuring in je lichaam kunnen meten. Als er gebruik wordt gemaakt van apparatuur is het zelfs mogelijk om te kijken naar chronische verzuring en tijdelijke verzuring.

Om te kijken of het lichaam is verzuurd dient meerdere malen over de PH strip geplast te worden. In de ochtend zal het lichaam het zuurst zijn doordat je nieren de hele nacht afvalstoffen hebben afgescheiden. Je hoeft dus niet te schrikken van PH-waarden van 4,5 of 5,0.

Belangrijk is echter, dat het gedurende de dag rondom de 7.0 is, waarbij iets hoger beter is dan te laag.

  • Moge het duidelijk zijn dat een verzuurd lichaam niet goed is, maar een te basisch lichaam ook ziektes met zich mee brengt

Hoe maak je het lichaam weer basisch?

Voor de meeste mensen zal gelden dat het lichaam al voor langere tijd verzuurd is. Naast de mogelijke ziektes die dit met zich meebrengt, is het ook lastiger om weer terug te komen naar een basisch milieu. Basische voeding werkt echter, per direct. Hoe langer het duurt om op stabiele waardes te komen, hoe zuurder het lichaam is geweest voor een lange tijd.

Als leidraad zijn alle groentes, de meeste soorten fruit, basisch water, een ionisator, peulvruchten, noten en zaden basisch.

Don`t copy text!