Over mij

Sanne Boerma

 

Sanne’s ’s expertises:

 

 

Intermediate Herbalist (2021-2022)
Introductory Herbalist (2020-2021)
The School Of Applied Functional Medicine (2020-2021)
Holistic Nutritionist (2020-2021)
Medische Basiskennis – Con Amore (2020)
Full Body Systems at the Functional Nutrition Aliance (2020-2021)
AFMCP + deep dive courses at The Institute of Functional Medicine (2019-2020)

Orthomoleculaire voeding (2018)
Orthomoleculaire suppletie (2018)
Voedingsdeskundige (2016)

 

Sanne Boerma is begonnen met een gezonde leefstijl en voeding nadat zij na een operatie allerlei gezondheidsklachten ontwikkelde. Via het lokale circuit kwam zij niet verder dan het feit kerngezond te zijn. Sanne wist dat ze niet zo geboren was en dat alles inene bergafwaarts ging na de operatie, maar in het ziekenhuis hadden ze nog nooit gehoord van iemand die na een operatie allerlei vage klachten ontwikkelde. Ook verschillende doktoren konden haar niet helpen en uiteindelijk werd er, na vele consulten, geconcludeerd dat het dan wel het prikkelbare darm syndroom moest zijn.

Sanne was pas 20 jaar toen zij steeds meer en meer achteruit ging, terwijl zij immers 100% gezond verklaard was door doktoren en artsen in het ziekenhuis naar meervoudige onderzoeken.

 

5 jaar later pas kon zij pas de daadwerkelijke reden achterhalen waarom het na de operatie bergafwaarts was gegaan. Iets wat zeker de artsen in haar ogen moesten weten op dat moment. Helaas is dat niet zo, en de reden daarvoor is dat in de opleiding tot arts dit soort dingen totaal niet wordt aangekaart. Als iemand ziek is geef je die persoon antibiotica of schrijf je iets anders voor, en aan de hand daarvan moet de patient beter worden. Indien dat niet gebeurd,  is de patient een complexe case en staat deze er alleen voor. Hierdoor komen veel mensen in het alternatieve circuit terecht, maar ook deze biedt vaak geen volledige uitkomst.

 

Pas toen Sanne met Functional Medicine in relatie kwam, begonnen alle puzzelstukjes op zijn plaats te vallen. Sanne, die nooit enige issues had met eten of darmproblemen had in het verleden, had door de operatie een pathogene bacterie opgedaan die in staat was haar darmen flink om zeep te helpen wat resulteerde in de meest uiteenlopende klachten waar o.a. een lekkende darm uit voort kwam.

Het fenomeen lekkende darm was haar al langer bekend vanwege haar uren lange zoektochten op het internet om maar een poging te doen om het probleem te kunnen oplossen dat niemand anders op leek te kunnen lossen. Nu weet zij dat een lekkende darm niet genezen kan worden als er nog steeds actieve triggers zijn. Triggers komen in een ontzettend breed scala en kunnen intoleranties zoals een lactose intolerantie zijn, maar ook trauma’s, stress, negatieve relaties en sensitiviteit voor eten. Uiteindelijk bleek voor Sanne het meer te gaan om teveel opgebouwde laagdradige ontstekingen in het lichaam die over de maanden heen maar bleven bestaan door SIBO (bacteriële overgroei in de darmen) en steeds erger werden wat haar mogelijkheid tot ontgiften ook behoorlijk beperkte en op scherp zette wat daardoor weer leidde tot overbelasting van alle overige organen.

 

Sanne leeft nu een gezonde leefstijl waarin zij lactosevrij, glutenvrij & suikervrij eet. Tevens heeft zij op een natuurlijke manier haar SIBO klachten aangepakt. Helaas is SIBO in Nederland nog behoorlijk onbekend, waardoor veel mensen onnodig met een opgeblazen buik en soortgelijke klachten rondlopen.

 

Sanne, die altijd een extreme passie had voor veel en verre reizen en die als bucketlist item: de hele wereld had, heeft nu een veel groter en belangrijker doel: Ervoor zorgen dat andere mensen niet dezelfde kostbare maanden kwijtraken en kunnen genieten van het leven zonder klachten. Wij vergeten het vaak, maar wij zijn niet geboren met hoofdpijn, stress, diabetes type 2 en kanker. Het lichaam probeert ten alle tijden om zichzelf te herstellen, maar je moet hiervoor wel de juiste handreikingen geven. Veel mensen weten niet hoe dat werkt, en verwachten dat zij het antwoord wel zullen vinden bij de dokter die de klachten vaak erger maakt met goede bedoelingen.

 

Sanne kan iedereen helpen die:

 • Open staat om een gezond leven te leven
 • Meer wil weten over functional medicine
 • Meer wil weten over holistic nutrition
 • Voedsel sensitiviteit (gluten sensitiviteit bijvoorbeeld)
 • Intoleranties (lactose, gluten intolerantie etc.)
 • Ziektes waarmee men niet geboren is (als men is geboren met diabetes type 1, zal dit niet verdwijnen)
 • Stress
 • Depressie
 • Auto-immuun ziektes
 • Hormonale problemen
 • Maagzuur problemen
 • Willen afvallen
 • Een gezonde leefstijl willen
 • Ontgiften
 • En vele andere klachten

Staat jouw klacht er niet bij? Neem vrijblijvend contact op met Sanne, en bespreek de mogelijkheden.

 

Don`t copy text!