Oil pulling a là 2018

Oil pulling a là 2018

Oil pulling, de nieuwe detox inclusief wittere tanden?

Ja je leest het goed!

Het eerste wat in mijn gedachte gang op kwam was: oil pulling aka olie trekken, wat is dat nu weer?!

Ik zal het je uitleggen:

Oil pulling is afkomstig van het eeuwen oude Ayurveda en is vooral bedoeld om alle giftige toxines uit het lichaam te krijgen.

Het gebruik van kokosolie zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën, schimmels en andere toxinen worden onttrokken aan de mond, de tanden, het tandvlees, de tong en zelfs de keel.

Omdat dit vol zit met allerlei schadelijke delen die je gezondheid geen goed doet is het de bedoeling dat je hiervan niks binnen krijgt. Je kunt het dus niet doorslikken en niet langer dan 20 minuten in je mond houden, doordat de kans dat het lichaam de olie opneemt dan groter wordt.

Naast alle gezondheidsvoordelen worden je tanden er ook nog eens witter op, belangrijk is dan wel dat je het dagelijks herhaalt.

Belangrijk is dat je het nooit langer dan 30 dagen doet. De kracht zit hem namelijk in het met tussenpozen gebruik maken van een reiniging techniek, en niet in het altijd maar beschikbaar stellen van iets.

Cool, maar hoe werkt dat oil pulling nu precies?!

Uiteraard stop je de olie in je mond en niet elders, belangrijk is dat dit kokosolie is. Het liefste extra vierge, maar als je dit niet hebt kan het ook met normale kokosolie. De bedoeling is om het tussen de 15 en 20 minuten in je mond te houden. Dit vergt enige oefening, want de spieren van je kaken zijn dit niet gewend.

In het algemeen geld: de langer het je lukt om het in je mond te houden, des te beter het is. In het algemeen doe ik altijd 1 theelepel, omdat 2 theelepels echt al gauw teveel worden. Daarnaast doe ik het vaak van de ene kant van mijn wang naar de andere kant, dit helpt echt enorm voor mij.

Gorgel niet met dit om je keel beter te kunnen bereiken, dit is namelijk heel erg gevaarlijk en vergroot de kans op stikken.

Na 20 minuten ben je klaar en kun je het uitspugen. Het idee is dat de vloeistof dikker en witter is geworden van de afvalstoffen.

Houd er rekening mee dat je echt het lichaam aan het ontgiften bent, je kunt dus eerst ergere klachten krijgen voordat je verbeteringen voelt. Vaak is dit hoofdpijn of keelpijn.

Niet door de gootsteen

Doordat olie stolt en je liever geen verstopte gootsteen wil is het verstandig om dit niet uit te spugen in de gootsteen maar gewoon in de vuilnisbak.

Maar waar is dat oil pulling nu eigenlijk allemaal goed voor?

Het lichaam een handje helpen door te ontgiften
Minder afvalstoffen
Minder last van lichamelijke klachten zoals: hoofdpijn, eczeem, hormonale dis-balansen maar ook om de normale functies te stimuleren.

Ik ben benieuwd hoe jij de oil pulling hebt ervaren. Heb je vragen, let me know!

Klik hier om door te gaan naar de andere blogs.

Geen reactie's

Geef een reactie

Don`t copy text!