Homemade lijnzaadcrackers

Homemade lijnzaadcrackers

Laatst bijgewerkt op 14, maart 2021 by Sanne

Lijnzaadcrackers

Deze homemade lijnzaadcrackers zijn mega lekker en voedzaam. Ze zijn gemaakt van enkel noten en zaden en je kunt ze zelf maken met wat jij in huis hebt! Daarnaast zijn ze goed voor je bloedsuikerspiegel, aangezien deze geen suikerpieken vertoond. Uiteraard moet je er wel een eiwitten bron als beleg op doen en geen chocolade pasta.

Daarnaast zit het bomvol antioxidanten, vitaminen en mineralen. Het is dus ook nog eens een goede boost voor je gezondheid. Belangrijk is dat er gebruik wordt gebruikt van heel lijnzaad. Hoewel je gebroken lijnzaad nodig hebt om de crackers te maken gaat dit vaak snel oxideren en verzorgt het kettingreacties in je lichaam. Beter is dus om heel lijnzaad te kopen en dit eventjes te malen in een koffie molen zodat ze gebroken zijn.

Wat heb ik nodig voor deze overheerlijke lijnzaadcrackers?

1 tl zeezout
180 ml water
3 eetlepels gedroogde kruiden (dit kun je weglaten, maar er zal minder smaak aan de crackers zitten)
125 gram gebroken lijnzaad
25 gram sesamzaad
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten

Hoe maak ik deze heerlijke crackers?

 1. Meng alle zaden, pitten met elkaar en voeg het zout er aan toe. Je kunt er eventueel noten aan toevoegen als je dit wenst. Als je dit hebt gedaan kun je het “deeg” het beste even laten rusten zodat het steviger kan worden. Ik doe dit meestal 20 minuten voordat het zover is.
 2. Verwarm de oven op 180 graden (boven en onder lucht) en leg bakpapier op de bakplaat
 3. Als het deeg een goede consistentie heeft dan kun je de kruiden er doorheen mengen of je kunt dit doen net voordat je ze in de oven doet als je ze liever alleen op het oppervlakte wil hebben.
 4. Doe het mengsel op de bakplaat en verdeel het onder. Je kunt dit doen door langwerpige crackers te maken of door de gehele bakplaat bekleden en het later in stukken snijden.
 5. Als je geen vieze vingers wil krijgen doe je nog een laag bakpapier op je deeg en ga je erover heen met een deegroller. (Als je net als mij bent ga je gewoon voor èèn vel en druk je de consistentie plat met je handen, wat net zo goed werkt als een deegroller.)
 6. Mits je het bakpapier nogmaals aan de bovenkant hebt toegevoegd, haal dit er dan vanaf en bak je crackers in circa 25 minuten gaar. Houd er rekening mee dat ze bij 20 minuten soms al goed zijn en de crackers snel te lang in de oven zitten.
 7. En dan zijn ze eindelijk klaar! Je kunt ze even op een rooster leggen om de crackers goed aan de onder en bovenkant te laten drogen.

En dan als je de lijnzaadcrackers hebt laten afkoelen kun je deze heerlijke goddelijkheid eten! Tenminste als je de juiste kruiden hebt toegevoegd. Ik adviseer om de eerste keer geen noten toe te voegen omdat het al als een baksteen op je maag kan vallen. Naast dat ze lekker vullen, zijn ze ook snel niet meer lekker. 3 dagen is de max dat je de lijnzaadcrackers kunt bewaren, bak dus niet meteen een cake erbij.

|Deel nu ook jouw recept online via de comments, zodat ik je recept kan maken en online kan zetten.

Liever meer inspiratie? Klik op recepten voor heel veel meer heerlijke eet inspiratie.

1 Reactie
 • Lisa
  Geplaatst op 19:43h, 27 april Beantwoorden

  Ik heb ze voor het eerst gemaakt en ze waren echt super lekker! Bedankt voor het delen van dit recept

Geef een reactie

Don`t copy text!