Havermout bananen pancakes!

Havermout bananen pancakes!

Havermout bananen pancakes, het engeltje dat op je tong piest.

Nee zonder grap, als kind hield ik altijd al van pannenkoeken, maar toen ik besloot om glutenvrij en lactose-vrij te gaan eten was mijn favoriete kindergerecht zomaar inene een taboe geworden. Een tijdje heb ik mij hier bij neer gelegd, maar uiteindelijk werd de verleiding gewoon weg te groot (geef een mens eens ongelijk).

Je begrijpt dus al, dat nadat ik dit recept voor havermout bananen pancakes had gezien ik het gelukkigste mens op deze aardbol was. Dat vroeg dus direct om het nodige uitoefenen. De grap met havermout is, dat het niet zo goed bindt als normaal glutenmeel. De kunst is daarom om echt de juiste afmetingen erop na te houden want een klein beetje te veel van de melk verpest meteen de hele structuur. Uiteraard is het ook uit delen gevallen nog steeds super lekker, dus wees niet getreurd als dit bij jou gebeurd. Ook adviseer ik je om de pannenkoekjes kleiner te houden dan de normale gluten pannenkoeken. Dit scheelt een hele hoop uit elkaar geval.

Omdat de pannenkoeken bananen bevatten is het niet meer nodig om nog suiker aan de pannenkoekjes toe te voegen. Dit is niet alleen beter voor je suikergebruik maar ook voor je immuunsysteem aangezien suiker deze ondermijnt.

Recept voor havermout bananen pancakes

eieren
 theelepels bakpoeder (dit kan eventueel ook met baking soda, maar dan moet er ook iets zuurs in zoals citroen)
240 gram gemalen havermout (of kant en klare havermout meel)
1 mespuntje zout (het liefste keltisch zeezout of himalayazout)
rijpe bananen (voor een zoetere smaak kun je meer bananen toevoegen)
200 ml melk (ik gebruik rijstemelk of kokosmelk)
* 150ml Griekse yoghurt, bessen of frambozen (optioneel, yoghurt zorgt voor de dikkigheid)

Ik doe er daarnaast een eetlepel extra vierge kokosolie in omdat ik graag genoeg vetten binnen krijg op een dag. Uiteraard is dit alleen verstandig met extra vierge kokosolie of extra vierge olijfolie. Doe dit dus niet als je voor een andere olie bron gaat.

Daarnaast vet ik de pan ook in met kokosolie.

Ik ben heel benieuwd wat jij van mijn favoriete gerecht vond dat ik regelmatig als ontbijt maak op mijn vrije dagen!
Nog niet uitgebakken: kijk hier voor meer recepten.

Geen reactie's

Geef een reactie

Don`t copy text!