Bananenijs van kokosmelk

Bananenijs van kokosmelk

Laatst bijgewerkt op 11, november 2020 by Sanne

Lactose vrij bananenijs met een ijsmachine

Dit overheerlijke bananenijs maak ik nu het zomer is wel een paar keer per week. Simpelweg omdat het in een ijsmachine zo klaar is en je er maar weinig ingrediënten voor nodig hebt. Wie wordt daar nu niet enthousiast van? Dat dacht ik al. Doordat dit ijs van kokosmelk is gemaakt is het perfect geschikt voor mensen met een lactose intolerantie of voor mensen zoals ik die eigenlijk niet goed tegen lactose kunnen, maar niet intolerant zijn.

Wat heb ik nodig?

3 rijpe bananen (hoe rijper hoe beter)

2 theelepels vanille extract (of echte vanille poeder, als je dit kunt betalen)

1 blik volvette kokosmelk 400 ML

Optioneel:

1 eetlepel kokossnippers

èèn theelepel Lucuma poeder er aan toe voegen.

Voorbereiding:

Zorg ervoor dat je ijsmachine minimaal 12 uur van te voren in de vriezer is gezet zodat deze klaar is om gebruikt te worden.

Gooi alle ingrediënten in een keukenmachine en mix het zodat het een geheel gladde massa is.

Gooi het terwijl je de ijsmachine al draaiend hebt aangezet in het gat van de opening en wacht 30 minuten totdat je ijsmachine piept dat het klaar is.

Y voilà, je hebt overheerlijke zelf gefabriceerd bananenijs waarvan jij zelf weet wat je er in hebt gestopt. Ik zeg ayaaj guilty pleasures!

**HELP, ik heb geen ijsmachine

Geen probleem, je kunt het nog steeds maken, enkel dien je dan het in te vriezen in een bak en steeds het ijs om te scheppen. Sommige mensen doen dit elke 15 minuten, andere elke 5. De keuze is aan jou.

Uitleg Lucuma Poeder:

Je vraagt je vast af wat in hemelsnaam Lucuma Poeder nu weer is? Je bent echt niet de enige. Ik zal het je kort uitleggen. In Zuid-Amerika groeit er een plantje die ook wel Pouteria lucuma wordt genoemd. Dit poeder is een natuurlijk zoetmiddel dat met name wordt gebruikt in: koekjes, snoepjes, ijs, chocola en jam. De smaak vind ik nog het meeste smaken/ruiken naar kokosbloesemsuiker. Echter, proef je er in je ijs niet zo heel veel van terug (dit geldt overigens ook voor kokosbloesemsuiker in ijs). Als je je ijs niet zoet vindt, dan komt dit met name omdat je een suikerverslaving hebt. Toch kan het niet zo heel veel kwaad om èèn extra theelepel Lucuma poeder in je gerechten te doen. Echter, is de aanschaf vrij prijzig, dus ik zal proberen om toch je suikerverslaving te temmen.

In Lucuma poeder vindt je met name de meeste B vitamines terug, eveneens als vitamine C wat een antioxidanten werking heeft. Daarnaast bevat het vezels, Fosfor, Kalium, Ijzer, Calcium en Caroteen, waar je lichaam in het algemeen niet vies van is. Daarnaast is er goed nieuws voor mensen die Diabetes hebben, de glycemische index (GI Index) is erg laag waardoor er nauwelijks bloedsuikerschommelingen uit het eten van dit product voort komen. Toch is het wel belangrijk dit product niet als directe suikervervanger te gebruiken. Dit komt doordat het een relatief onbekend product is waar weinig onderzoek naar is geweest.

Ik ben benieuwd of jij ook al een ijs verslaving hebt met dit prachtige weer.

Conclusie

Ik ben heel erg benieuwd of jij het recept hebt gemaakt en wat jij ervan vond. Laat een reactie achter en kijk bij de rest van de recepten als je nog niet uitgebakken bent!

Geen reactie's

Geef een reactie

Don`t copy text!