Wat is functional medicine?

wat is functional medicine

Wat is functional medicine?

Ik krijg met regelmaat de vraag wat functional medicine precies inhoudt. Met deze video doe ik een poging om dat zo goed mogelijk uit te leggen en om functional medicine bekender te maken in Nederland. Ik wil van te voren alvast benoemen dat je mij een aantal keer hoort zeggen dat de dokter tegenwerkt ipv meewerkt. Ik heb alle respect voor de doktoren in ons land die proberen met alle kennis en macht die zij hebben om de Nederlandse bevolking zo gezond mogelijk te houden. Bij de gemiddelde geneeskunde studie komt voeding maar 1 vak voor en dit is vaak niet meer dan 10 uur. Dit wordt ook nog eens aan het begin van de studie gegeven. Ik ben heel blij dat er hele goede doktoren zijn in Nederland en dat als er iets ernstigs is er goede zorg beschikbaar is. Voor mensen met chronische ziektes of onbegrepen problemen is de dokters afspraak echter, een frustratie post en daar is waar een hele mooie ruimte wordt gecreëerd voor de alternatieve geneeskunde. Hoewel functional medicine puur gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek, ziet de gemiddelde dokter dit toch als alternatieve geneeskunde.

Alternatieve geneeskunde

In het alternatieve circuit heb ik mij verdiept in meerdere takken en sta 100% garant voor de werking van functional medicine. Ik ben van mening dat er veel vormen in het alternatieve circuit zijn die positief kunnen bijdragen aan het herstellen van de disbalans van het lichaam. Hoewel functional medicine een holistische basis heeft, is er nog heel veel winst te behalen in de behandelingen bij therapeuten die andere tactieken kennen. Hiertoe behoren o.a. ayurveda, chinese geneeskunde en homeopathie en meer.

Wat is functional medicine

Waardering: 5 uit 5.

Bij deze video hoort ook nog een vraag en dat is: hoe gezond/fit voel jij je? In de reacties kun je achterlaten welk cijfer jouw gezondheid verdient en wat jij zou doen met de informatie die je nu hebt aan de hand van de video om je gezondheid te verbeteren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geen reactie's

Geef een reactie

Don`t copy text!