Dubbele Bananen Pannenkoeken

Dubbele Bananen Pannenkoeken

Bananen pannekoeken tijd!

Elke week scrol ik weer het internet af waarbij ik op zoek ben naar recepten die nu echt lekker zijn, zoals bananen pannenkoeken en alle andere pannenkoeken recepten, en ook nog eens passen bij mijn glutenvrije en lactosevrije eet patroon.  Aangezien ik altijd alles als een voorraadje aanleg, zonder ooit de hongerwinter te hebben meegemaakt, heb ik altijd genoeg in huis om direct over te gaan tot het bakken van de lekkerste recepten. Daarnaast hebben wij een eigen horeca zaak gehad waarbij zeker de goede inkoop skills van broer lief, altijd wonderen deden. Stiekem heb ik een lichte koopverslaving, maar dat weet niemand 

Zoals je misschien al hebt gezien toen je direct door scrolde naar de ingrediënten lijst is dat dit meel bestaat uit bananenmeel. Je zal dus denken dat dit inmiddels een suikerbom pannenkoek moet worden. Helaas is dit enkel een illusie. Bananenmeel wordt namelijk gemaakt van de groene bananen (onrijpe variant). Zoals je weet doen onrijpe bananen je bloedsuikerspiegels niet echt schommelen, maar lekker is het ook niet. Echter, is er naast alle teleurstellingen ook goed nieuws: het bevat namelijk resistent zetmeel.

Nu zal je denken maar ho wait a minute, teveel zetmeel is toch teveel koolhydraten en is toch een bloedsuikerdip? Nee, dit is juist een keer niet zo. Het resistente zetmeel is een type zetmeel dat onverteerbaar is voor je dunne darm en maag. Hierdoor kan de vertering pas in de dikke darm plaatsvinden, en hier leven de darmbacterien die hier heel erg gelukkig van worden en zich hiermee voeden.  Hierdoor wordt je darmflora beter en vanzelfsprekend automatisch ook je immuunsysteem. Daarnaast zorgt de vertering van dit zetmeel ervoor dat er boterzuur ontstaat dat indirect weer zorgt voor het tegengaan van een lekkende darm door de helende werking en het zorgt voor energie. Daarnaast is mijn ervaring met dit soort type melen dat je er al gauw de halve dag van vol zit.

Wat je nodig hebt voor deze bananen pannenkoeken:

90 gr bananenmeel

30 gr (volkoren) boekweitmeel

175 ml rijstmelk, of een andere plantaardige melk

2 theelepels wijnsteenbakpoeder

1 mespuntje zeezout (keltisch of himalaya)

1 tot 2 eetlepels hennepzaad

1 eetlepel extra vierge kokosolie

2 eieren

1 rijpe banaan

Voor het extra beetje smaak zal ik de pannenkoeken bakken in Ghee, kan je hier niet zo heel goed tegen zoals mij, dan kun je gewoon de kokosolie gebruiken.

Hoe je deze heerlijke pannenkoeken maakt

Doe eerst alle drogen items in je kom en daarna alle natte items in je kom.

Goed kloppen en mengen.

Doe daarnaast een beetje kokosolie of ghee in de pan en laat het smelten.

Doe niet al te veel van het deeg in de pan want het loopt nog uit.

Het klopt dat je pannenkoek dikkig is, dit komt door o.a het type meel en het wijnsteenbakpoeder.

Y voilà, thats it 

Ik ben heel benieuwd of jij de pannenkoeken ook gaat uitproberen 

Geen reactie's

Geef een reactie

Don`t copy text!
Meer weten over functional medicine? Chat hier